Translate

torstai 21. helmikuuta 2013

Tilastotieteilyä

Kotitehtävä nro 8


Analysoimassa Analyticsin kanssa


Koskapa omassa yrityksessä ei ole vielä seurattavaa, analysoin seuraavassa Ilkan lähettämän sivun tietoja. Tässä huomioita ja ehdotuksia, mitä niille voisi tehdä:

Ensiksi pisti silmään, että bounce rate on yli 50 %. Eksytäänkö näille sivuille jostain syystä vahingossa vai onkohan etusivu (laskeutumissivu) epäselvä tai pettymys? Kiinnittäisin huomiota google-adwordsin hakusanoihin sekä etusivun relevanttiuteen suhteessa  niihin hakusanoihin.

Toiseksi huomiota herättää se, että lähes kolme käyntiä neljästä on tullut suoraan omalla nettiosoitteella, ei linkkien kautta. Tämä sinällään voi olla ihan hyvä asia, ainakin nettiosoite on huomattu ja pistetty mieleen tai sitten tarpeeksi looginen, ensimmäisenä mieleen tuleva, kun ajattelee yritystä.

Kolmanneksi, kaksi kolmesta kävijästä on käynyt sivustolla aiemminkin. Riippuu paljolti siitä, mikä sivusto tämä on, onko se hyvä vai huono asia. Jos uusia kävijöitä olisi tarkoitus olla enemmän, pitäisi kiinnittää huomiota siihen, millainen on linkitys sivustolle ja millaiset hakusanat sinne johtavat - olisiko täällä petraamista. Vanhojen asiakkaiden uudelleen käynti kielisi siitä, että sivustolla tapahtuu, siellä käydään tsekkaamassa, onko tullut jotain uutta. Toisaalta, kun bounce rate on noin korkea, uutta sisältöä ei ehkä ole tarpeeksi usein. Eli sisällön mielenkiintoisena ja vaihtelevana pitämiseen voisi kiinnittää huomiota.


3 kommenttia:

Web Analytics