Translate

tiistai 19. helmikuuta 2013

Selityksiä selityksiä

Kotitehtävä nro 7 


Aino on vasta viisi, mutta kiinnostunut kaikenlaisesta 


Tavallinen tiistai-ilta kotona Rinnetiellä. Aino värittää keittiönpöydän ääressä, minä surffaan etsimässä netistä kivoja laukkuja. Ainon värityskuva tulee valmiiksi ja hän könyää kainalooni katsomaan mitä teen ja vaatimaan, että että etitään äiti mekkoja. Prinsessamekkoja. Mulle ja Ellalle (pikkusisko). No, etitään vaan.

Aito - eiku Aino-prinsessa

Prinsessamekkoja ja hakukonemainontaa

Minä kuukletan "prisessamekko" ja näkyviin räpsähtää iiihanalla vaaleanpunaisella alustalla kaksi nettiosoitetta heti hakutuloslistan alkupäähän. - Katotaan tuosta, sanoo Aino. Joo, katotaan. Löydetään söpöjä mekkoja, mutta siellä ei ole vaaleansinisiä (se on nykyinen lempiväri), joten tullaan pois. - No äiti katotaan tästä, sanoo Aino ja osoittaa oikeassa laidassa olevaa lyhyempien osoitteiden listaa. - Miks nää on täällä reunassa? Miks noi on vaaleenpunasia ja nämä muut ei oo? Onko tuossa erivärisiä mekkoja, missä ei oo tuota vaalianpunasta taustaa?


No ei se ihan niin... - Annas kun äiti selittää. Katoppa ku kaupat jotka haluaa, että ihmiset ostaa niiltä mekkoja ja muutakin, voi yrittää saada niitä ihmisiä ostamaan niin, että ne laittaa mainoksia tänne nettiin. Sitten ku joku ettii täältä kuuklesta vaikka nytte näitä prinsessamekkoja niin tämä kuukle näyttää sitten täällä ylhäällä vaaleanpunaisella taustalla ja sitte tässä oikealla sivussa ne mainokset, joista ne kaupat on maksanu.

Houkuttelu maksaa


- Aijaa... pittääkö niitten maksaa paljon? pohtii Aino. - Nooh... ei oikeestaan. Tai se riippuu siitä että kuinka moni ihminen käy klikkaamassa sitä niitten osoitetta. Jos tosi moni käy niin ne maksaa enemmän ja jos vaan vähän ihmisiä käy, niin sitten ne maksaa vähemmän.

Aino miettii hiljaa ja katselemme prinsessamekkojen kuvia. Sitten pienessä päässä tapahtuu taas jotain:
- Mutta äiti, mitä varten nämä muut kaupat ei oo tuossa vaalianpunasella eikä tuossa oikialla pienellä? Vastaan, että ne, jotka ovat maksaneet mainonnasta, haluavat olla aina ekana ja ylimpänä ja näkyvillä, kun joku keksii kuuklettaa että "prinsessamekko".-  Sitten ne toivoo kovasti, että kaikki ne, jotka on kuuklettanu että "prinsessamekko" klikkaa niitä niiden mainoksia. Katsos kun kaupat haluaa, että niiltä ostetaan. Muuten ne ei pärjää.

Hiljaisuus.

- Ymmärsitkö pupuseni?
- Joo joo joo joo joo. Kato äiti, tuosson semmonen, tuosson semmonen niinko Tuhkimolla!

1 kommentti:

Web Analytics