Translate

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ilmoituksia tilaamassa


Kotitehtävä nro 5


Googlen ilmoitustyökalu

Google Alerts, eli kun tykkään suomenkielisistä termeistä, niin Google Ilmoitukset tarjoaa ilmaisen mahdollisuuden seurata jonkin hakusanan tai fraasin ilmaantumista verkkosisällössä. Seurannan voi kohdentaa uutisiin, blogeihin, www-sivuihin, kirjoihin, Googlen ryhmiin tai videoihin. Sisällön päivitykset voi tilata Google Ilmoituksista sähköpostiinsa tai RSS-syötteenä joko välittömästi, kun hakusana tai sanajoukko jossain mainitaan, tai harvemmin. 

Olen nyt asentanut Google Ilmoitukset hälyttämään sähköpostiini hakusanayhdistelmistä "Reise* Lappland", "nord Finnland", "nord Schweden" ja "nord Norwegen" oman yritykseni kilpailua haravoidakseni (täytyy perehtyä tähän vielä syvemmin myöhemmin). RSS-syötteenlukijaani tilasin ilmoitukset Lapin matkailusta. Jälkimmäisestä kun todennäköisemmin tulee enemmän päivityksiä, enkä halua sähköpostini tukkeutuvan niistä.


Miten saisin parhaan hyödyn irti Google Alertsista?


Oili linkitti Facebookiin oivan sivun, jolla minäkin kävin saamassa ideoita Google Alertsin hyödyntämisestä markkinoinnissa. Aion käyttää työkalua -  sitten kun jotain haettavaa sisältöä on odotettavissa - ainakin brändini monitorointiin, eli siihen mitä yrityksestäni puhutaan netissä ja kilpailijoiden seurantaan. Lisäksi haluan seurata niiden yritysten julkisuuskuvaa, joiden kanssa yhteistyössä tuotan omia palvelutuotteitani. Ehkä pystyn soveltamaan sitä myös etsiessäni alalle syntyviä potentiaalisia uusia yhteistyökumppaneita. 

Mutta hyvät naiset ja herrat, erityisesti herra Ilkka, tästä tulee lyhin postaukseni, ellei sitten päähäni pälkähdä jotain kuningasideaa jonakin kauniina yönä vielä ennen deadlinea :)

5 kommenttia:

  1. Hyvä ja sopivanpituinen postaus :) kiitos linkkivinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos oli sopiva pituus. Ja linkistä kiitämme Oilia ;)

      Poista
  2. Mirka vei sanat suustani. Lyhyt on kaunista ja tekstin pituus ei ole suhteessa sen hyvyyteen. Tiivistämisen taito on taidoista parhaita.

    VastaaPoista
  3. Mikäs siinä, jos kerran uskot, että tässä oli kaikki sanottavasi tästä aiheesta tällä kertaa.

    VastaaPoista

Web Analytics